ONDERNEMERS, HOE CREËERT DE TECHNOLOGIE DIE DE WERELD HELPT?

Technologie innovaties veranderen momenteel de wereld

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) overweegt momenteel technologie klinische proeven voor een geneesmiddel dat veroudering zou vertragen. Het idee om de levensduur van de mens te verlengen, is controversieel, waarbij sommigen beweren dat een levensverwachting van 70 jaar perfect geschikt is.Dus, is medicijnen goed of slecht? Voor mij als investeerder in wetenschap en technologie is het een niet-triviale vraag. Met het versnelde tempo van technologische vooruitgang en onze ongelooflijk krachtige gereedschappen van creatie, is deze vraag nog nooit zo relevant geweest voor iedereen op planeet Aarde.

Persoonlijk heb ik altijd gedacht

 

Dat alles wat ons helpt om langer en gezonder te leven een goede technologie is. Maar wat ik als ‘goed’ beschouw, verschilt van wat anderen overwegen, soms aanzienlijk. Mijn mening, zoals die van iedereen, wordt gevormd door mijn waarden, overtuigingen, omstandigheden, levenservaringen en een groot aantal factoren. Om een ​​computationele metafoor te gebruiken, is mijn ideologische besturingssysteem – de codebasis die ik gebruik om de wereld te verwerken en te technologie begrijpen – niet hetzelfde als de jouwe. Het is niet beter of slechter, het is gewoon anders.De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) overweegt momenteel klinische proeven voor een geneesmiddel dat veroudering zou vertragen. Het idee om de levensduur van de mens te verlengen, is controversieel, waarbij sommigen beweren dat een levensverwachting van 70 jaar perfect geschikt is.Dus, is medicijnen goed of slecht? Voor mij als investeerder in wetenschap en technologie is het een niet-triviale vraag. Met het versnelde tempo van technologische vooruitgang en onze ongelooflijk krachtige gereedschappen van creatie, is deze vraag nog nooit zo relevant geweest voor iedereen op planeet Aarde.

Persoonlijk heb ik altijd gedacht dat alles wat ons helpt om langer en gezonder te leven een goede technologie is. Maar wat ik als ‘goed’ beschouw, verschilt van wat anderen overwegen, soms aanzienlijk. Mijn mening, zoals die van iedereen, wordt gevormd door mijn waarden, overtuigingen, omstandigheden, levenservaringen en een groot aantal factoren. Om een ​​computationele metafoor te gebruiken, is mijn ideologische besturingssysteem – de codebasis die ik gebruik om de wereld te verwerken en te begrijpen – niet hetzelfde als de jouwe. Het is niet beter of slechter, het is gewoon anders.Neem bijvoorbeeld het model van de 60-70s hulpprogramma’s die in grote delen van Afrika actief waren. Veel van deze programma’s hebben gefaald in hun doelstellingen, volgens de International Finance Corporation, een particuliere instelling van de Wereldbank.Een duidelijk voorbeeld, dat vorig jaar in een artikel werd beschreven, is de PlayPump, een carrouselvormige waterpomp die is ontworpen technologie om door kinderen tijdens het spelen te worden gebruikt. Het idee was aantrekkelijk voor de waarden van de donoren van ontwikkelde landen die het financierden, maar minder dan twee jaar na aankomst in Afrika ontbraken de pompen aan onderhoud, werden ze verbroken en in de steek gelaten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *